Ücretsiz Türkçe Arduino 222 MB 256
18.01.2022 01.04.2022

Arduino makine programlama dilidir. Tek başına bağımsız bir şekilde çalışabileceği gibi Bilgisayar üzerinden çalışan programlara da entegre olabilir.

Son günlerde oldukça popüler olan Arduino ile bir donanım üzerinde çalışan program yazabilirsiniz ve bu sizin hayal dünyanıza kalmıştır.

Bir asansörün çalışmasını sağlayan,

Bir site kapısının, garaj kapısının açılmasını sağlayan,

Bir oyuncağın ne kadar ileri gittikten sonra ne tarafa döneceğini sağlayan çeşitli otonom komutlardan oluşan donanıma gömülü bir yazılımı Arduino ile kolaylıkla yazabilirsiniz.

Analog ve digital sinyalleri alarak işleyebilirsiniz ve sensörlerden gelen sinyalleri kullanarak, çevresiyle etkileşim içerisinde olan robotlar ve sistemler üretebilirsiniz.

Arduino uyumlu donanım kartlarını satın alabileceğiniz gibi Arduino’nun üzerinde çalışacağı kartı kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

Bu kartlar Arduino kartları bir Atmel AVR mikro denetleyici ve programlama ve diğer devrelere bağlantı için gerekli yan elemanlardan oluşur.

Bu kartın üzerine geliştireceğiniz donanım ve yazılıma göre eklemeler yapabilirsiniz.

arduino uno karti

Örneğin hareket sensörü, ışık sensörü, kamera, ses, wi-fi, ekran gibi istediğiniz donanımı istediğiniz şekilde kart üzerine entegre ederek Arduino ile yazılımını geliştirebilirsiniz.

Sitemizden indireceğiniz Arduino IDE kod yazma editörü sayesinde yukarıda bahsedilen yazılımı geliştireceğiniz programı kullanabilirsiniz.

Arduino yazılımı geliştirirken indireceğiniz bu kod editörü ile kolay bir şekilde yazılım geliştirebilirsiniz.

Kod yazmaya başlarken otomatik tamamlama özelliğini kullanabilirsiniz.

Kod gezinme ve hatta canlı bir hata ayıklayıcı özelliği bulunmaktadır.

Dilerseniz programı indirmeden burada yer alan web ara yüzünü deneyebilirsiniz. Web ara yüzünü kullanarak da Arduino yazılımı geliştirebilirsiniz.

Farklı kod editörleri de bulunmasına rağmen Arduino için geliştirilen en stabil editördür.

Yazılım olarak da çeşitli platformlarda farklı eğitim kaynaklarına ulaşabilirsiniz.

YouTube ve Udemy gibi platformlardan videolu eğitimler alabilirsiniz.

Son zamanlarda popüler olmasından dolayı da yeteri kadar da Türkçe kaynak bulunabilmektedir.

Arduino sayesinde belirli komutlar ile çalışan makinalar yapabilirsiniz. Bu konuda gerçekten de sınır belirlemek zor. Çok farklı ortamlar için ve farklı platformlar için çalışan donanımlar, araçlar, makinalar üretebilirsiniz.

Unutmamanız gereken bir konu da sıfır elektronik ve yazılım bilgisi ile projelerinizi sıfırdan yapamazsınız. Belirli bir seviyeye kadar hazır kütüphaneleri kullansanız bile belirli bir noktadan sonra tıkanmalar yaşarsınız. Bu konuda en sağlıklı ilerlemenin yolu elektronik ve yazılım da öğrenmektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir