13.04.2023 493 defa okundu

Snapchat, kullanıcıların anlık fotoğraf ve video paylaşmalarına ve bunları bir süre sonra otomatik olarak silmelerine olanak tanıyan bir sosyal medya uygulamasıdır.

Uygulama, kullanıcıların hızlı ve eğlenceli bir şekilde anlık mesajlar, filtreler, emojiler ve çıkartmalar eklemelerine olanak tanır. Ayrıca, kullanıcılar arkadaşlarına fotoğraf ve video hikayeleri paylaşabilir ve bu hikayeler 24 saat sonra otomatik olarak silinir. Snapchat ayrıca, popüler hikayeler, keşfetme özelliği ve canlı etkinlikler gibi topluluk tabanlı özelliklere de sahiptir.

Daha çok gençler tarafından tercih edilen platform getirmiş olduğu yeniliklerle Instagram gibi diğer bir çok platformada örnek olmuştur.

Snapchat hesap silme

Snapchat profil silme işlemi biraz karışık ve uğraştırıcıdır. Profili silme işlemini başlattığınızda 30 süre tanımlanır ve bu süre sonunda hesabınız tamamen silinir. 30 gün içerisinde profili silmekten vazgeçerseniz ve hesaba tekrar giriş yaparsanız bu süre sıfırlanır. Zaten giriş esnasında da silme işleminden vazgeçiyor musunuz? diye uyarı vermektedir.

iOS kullanıyorsanız hesabınızı silmek i.in yapmanız gerekenler

Ayarlar’ı açmak için Profil ekranındaki ⚙️ düğmesine dokunun
‘Hesap Eylemleri’ kısmına kaydırın
‘Hesabı Sil’e dokunun
Hesabınızı silmek için adımları takip edin

iOS telefonlarda uygulama üzerinden hesap silme işlemi bu kadar kolayken Android telefonlarda uygulama üzerinden hesap silme işlemi yapılamamaktadır.

Android kullanıyorsanız veya web kullanıcısıysanız hesabınızı silmek için yapmanız gerekenler

Android kullanıyorsanız hesabınızı silmek için internet tarayıcınızdan Snapchat profiline giriş yapmalısınız.

Snapchat web üzerinden hesap silme işlemi

Giriş yaptıktan sonra sayfanın alt kısmında “Hesabımı sil” seçeneğine tıklayarak silme işlemini başlatabilirsiniz.

Android kullanıcıları hesap silme işleminden vazgeçerse bu defa internet tarayıcısından değil Android Snapchat Uygulaması üzerinden giriş yaparak hesap silme işlemini sonlandırabilirler.

ilk olarak 30 gün boyunca devre dışı bırakılır ve 30 günün sonunda eğer hiç giriş yapmadıysanız hesabınız otomatik olarak tamamen silinir. Hesabınız devre dışı bırakıldığında, arkadaşlarınız Snapchat’te sizinle iletişim kuramaz veya etkileşime geçemez.

Snapchat’in bildirdiğine göre 30 gün sonra hesap silinir ve artık kullanılamaz. Bundan sonraki bir 30 gün içerisinde de Snapchat kendi veritabanından bütün bilgileri tamamen sildiğini beyan etmektedir.

Dilerseniz

https://accounts.snapchat.com/accounts/downloadmydata

bağlantısından silme işleminden önce profil bilgilerinizi ve içeriklerinizi arşiv şeklinde indirebilirsiniz. (Bu işlem profil etkileşimine göre biraz zaman almaktadır.)

Bütün bu işlemleri yapabilmeniz için güvenlik gerekçesiyle Snapchat tekrardan şifrenizi kullanarak giriş yapmanızı istemektedir.

“Snapchat Hesap Silme İşlemi [2023 Güncel]” için bir yanıt

  1. Gülsüm dedi ki:

    Hesap silme kodu gelmiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir